Flytta in

 

Välkommen till Svedalahem

Här får du information och tips som kan vara bra inför din inflyttning.

Adressändring
När du flyttar in ska du göra en adressändring till Skatteverket https://skatteverket.se/flytta så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till alla myndigheter och till en del företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det på Svensk adressändring www.adressandring.se.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i din trappuppgång. (Bor du i en lägenhet som inte har en trappuppgång, det vill säga en "egen" adress ska du inte uppge ett fyrsiffrigt lägenhetsnummer, då räcker det med din adress).

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

 

Städning
När du flyttar in i din nya lägenhet vill du givetvis att det ska vara rent och snyggt. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med städningen, ta genast kontakt med vårt kundcenter.

Trivsel
Läs gärna igenom våra trivselregler, som berättar vad du behöver tänka på som hyresgäst hos Svedalahem.

 

Hemförsäkring
Det kan bli mycket kostsamt för dig om till exempel diskmaskinen går sönder och orsakar en översvämning. Om du till exempel vållat brand blir du ersättningsskyldig. En hemförsäkring täcker dina kostnader vid en eventuell olycka eller inbrott. Tag därför kontakt med ett försäkringsbolag och teckna en hemförsäkring.

 

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!