Nu är det dags för öppet nät

Nu är förberedelserna klara och från och med den 27 juni är du fri att välja de tjänsteleverantörer och tjänster inom bredband, tv och telefon som passar dig och dina behov bäst.

Vad betyder öppet när för mig som hyresgäst?

Vill du ha kvar det utbud och tjänster som du redan har så  behöver du inte göra någonting, allt kommer att fungera som tidigare. Öppet när betyder att du inte längre är bunden till Telenor (Bredbandsbolagets) tjänster utan kan välja vilket utbud och vilken leverantör du vill ha.

Behövs ny utrustning i lägenheten?

Vid beställning av ny tv-tjänst kommer en mediaomvandlare skickas till dig i samband med din beställning. Det kommer via postpaket och du kopplar in den samtidigt som din tv-box.

Behåller du dina tjänster som du har idag eller beställer bredband från en annan tjänsteleverantör  kommer du inte att behöva byta någon utrustning.

Hur köper jag nya tjänster?

Via Zitius tjänsteportal Z market kan du köpa nya tjänster. Koppla in en nätverkskabel i ditt fiberuttag och surfa inpå www.svedala.zmarket.se och välj bland ett stort antal leverantörer och tjänster.

Vad händer med kabel-tv nätet?

Ingen förändring kommer att ske med kabel-tv nätet och det utbud du idag har från Comhem alternativt annan operatör via Svedalahem. Allt kommer med andra ord att fungera precis som det gör idag och du behöver inte göra någonting.

Har du frågor om ditt nuvarande utbud kontaktar du din tjänsteleverantör så hjälper de dig.