Kvarteret Svanen, mitt i centrala Svedala

Senast uppdaterad 2020-08-18

Kvarteret Svanen byggs mitt i centrala Svedala med närhet till handel, service och goda pendlingsmöjligheter till hela regionen. Svanen kommer med sina tre huskroppar innehålla 57 st lägenheter i varierande storlekar om 1-4 rum och kök. Lägenheterna har rikligt med ljusinsläpp och flertalet har balkong eller uteplats. I bottenplan ut mot Storgatan får biblioteket nya lokaler och under två av husen blir det källare med garage och utrymmen för förråd, teknik och tvättstuga.

Uthyrning av lägenheterna kommer att ske via Boplats Syd och påbörjas i mitten på december 2020. Inflyttning beräknas till sommaren 2021.

Vill du information från Boplats Syd när lägenheterna släpps? Anmäl dig här!

 

Klicka här för att se en översiktsbild över Kvarteret Svanen med hållpunkter

Klicka här för att se en 360 graders rundvandring från byggarbetsplatsen

 

Lägenheter

  • - 8 stycken 1 rum och kök mellan 31-45 kvm
  • - 25 stycken 2 rum och kök mellan 48-64 kvm
  • - 14 stycken 3 rum och kök mellan 66-84 kvm
  • - 10 stycken 4 rum och kök mellan 87-103 kvm

 

Om lägenheterna

Alla rum i lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett. Klinker i hall vid entré. Badrummen har vitkaklade väggar och grått klinkergolv.  I 2-plans lägenheterna på Nygatan finns tvättmaskin och torktumlare och i flertalet övriga lägenheter är det förberett för installation av tvättmaskin och torktumlare. Köket har kakel över diskbänk och vit köksinredning.

 

Bra att veta

  • - Cykelparkering finns på innergården alternativt i källare
  • - Förråd i källare alternativt i lägenheten
  • - Parkeringsplatser och garageplatser finns för uthyrning
  • - Hyran är varmhyra
  • - Kostnader för el, TV och bredband tillkommer utöver grundhyran

 

2020-06-29

Utsiktbilder

Det är svårt att som Svedalabo undvika att se hur Kvarteret Svanen växer upp mitt i centrum och många är nyfikna på hur det kommer att se ut och hur arbetet fortskrider

 För tillfället pågår betonggjutning och i oktober räknar vi med att det finns tre täta hus (tak och fönster monterade).

Efter sommaren börjar fasaden att muras på huset som ligger på Trädgårdsgatan och när allt är tätt påbörjas det invändiga arbetet med att bland annat montera alla innerväggar.

Totalt är det ca 20 personer från olika företag som finns på bygget varje dag och vi är glada att de hållit sig friska i dessa tider

Inflyttning är planerad till sommaren 2021 och uthyrningen påbörjas omkring årsskiftet 2020/2021.

 

2020-02-03

Nu börjar väggarna komma upp

Nu har arbetet tagit sig upp ur källaren och väggarna för plan 1 i Biblioteket börjar sticka upp. Redan nu kan man se det rundade hörnet på byggnaden ut mot marknadstorget och även öppningarna för de stora glaspartierna i Biblioteket.

 

2019-11-22

Källarplattan klar

Nu är Svanens källarplatta färdiggjuten och Nimab har påbörjat arbetena med källarväggar och bjälklaget över källaren. Nu ser man även att början till ett golv i det blivande biblioteket växer fram. 

Spännande!

 

2019-10-21

Gjutning

I förra veckan kom första betongleveransen, för gjutning av hissgropar och nu pågår armering av bottenplattan och nästa vecka, v.44, blir det gjutning. Därefter kommer väggformar till källarväggar och den egentliga ”stomresningen” börjar på riktigt. Alla tre husens stomme, väggar och bjälklag upp till och med takbjälklag, är med platsgjuten betong.

Betongarbetena kommer att pågå till strax efter semestern nästa år, 2020, då vi får ”täta hus” för fortsatta arbeten.

 Nu håller vi tummarna för en god ”bygg-vinter”!

 

 2019-10-04

Byggkranen är på plats

Nu är byggkranen på plats, markarbetena går bra och snart startar betongarbetena.

 

2019-09-13

Schaktning pågår!

NIMAB som är vår totalentreprenör har nu påbörjat schaktarbeten för husen och sanering av marken vilket kommer att ske parallellt under hösten.

 

 

2019-08-19

När bergvärmen nu är färdigborrad har arbetet med spontning påbörjats. Det beräknas vara klart i nästa vecka och då kommer sanering, schaktning och grundläggningen till källaren att påbörjas.  Tyvärr medför dessa arbeten en del vibrationer och buller samt att mycket stora maskiner och transporter kommer att köra runt arbetsområdet inledningsvis.

Vi hoppas på ert överseende och ser fram  emot en ny stadsbild i centrala Svedala.

 

2019-08-15

Vad händer i Kvarteret Svanen?

Visst ser det spännande ut i kvarteret Svanen eller "den gamla Ica tomten" som den kallas i folkmun.

Bygger Svedalahem en utomhuspool mitt i centrum? Nej det gör vi inte, det vackra nästan turkosa vattnet kommer upp eftersom vi har borrat hål för bergvärme. Vattnet kommer så småningom att sjunka undan helt naturligt och fram tills dess får "poolen" ses som ett annorlunda inslag i stadsbilden.

 

2019-05-31

Bygglovet för kvarteret Svanen är nu beviljat och kvarteret beräknas vara färdigt under 2021.

I lokalerna i gatuplan längs med Storgatan kommer biblioteket att flytta in. Bostadslägenheter kommer att finnas i våningsplanen 2-4 ovanför biblioteket samt i två sidobyggnader. Det är även planerat för ett underjordiskt parkeringsgarage.

Det blir totalt 57 st hyreslägenheter i varierande storlekar om 1-4 rum och kök.

NIMAB som är totalentreprenör kommer att påbörja borrning för bergvärme omkring v. 24 samt förberedelse för källarschakt (spontslagning) omkring v. 25. Efter semestern kommer marksanering och utgrävning för källare och grundläggning att påbörjas. Läs vårt informationsbrev till grannarna här.

Uthyrning av lägenheterna kommer att påbörjas vid årsskiftet 2020/2021 och inflyttningen beräknas till sommaren 2021.

 

 

 

 

 

 

Svedalahem

Hem | Kontakt

Bostads AB Svedalahem © 2018

 

Verkstadsgatan 1, Svedala

040-626 80 50

info@svedalahem.se

Powered by uPortal Aareon