Svea Park

Bild på Svea Parks område

Svea Park

På den tidigare idrottsplatsen på Sveagatan utvecklar Svedalahem Svea Park. Projektet omfattar tre punkthus med en asymmetrisk form som roteras på tomten och delar den i tre gårdsrum med olika karaktär. Ambitionen är att skapa ett trivsamt boendekvarter med ljusa fina bostäder och intima gröna gårdsrum.

Projektet bygger vidare på Svedalas historiska tegelarkitektur och låter det röda teglet få ta stor plats. Arkitekternas vision har varit att byggnaderna ska upplevas som en röd helhet och stor omsorg har lagts på att hitta en lugn genomgående röd färgskala i alla detaljer.

De roterande punkthusen får olika höjd, från två till fem våningar och innehåller 46 lägenheter i varierande storlekar om 1-4 rum och kök. Rotationen ger goda dagsljusförutsättningar till bostäderna. I princip alla lägenheter är hörnlägenheter med ljus från två håll. För att få en ljus och öppen känsla i lägenheterna är de rum vi vistas mest i, vardags­rum och kök, placerade i dessa fina hörnlägen. Balkongerna har place­rats i bästa solläge.

Planerad uthyrning: Lägenheterna hyrdes ut under september 2022
Planerad inflyttning: 1 februari 2023

Utforska vår virtuella visning och hitta ytterligare fakta om lägenheterna längre ner på sidan!

Svea Park 3d balkong

Lägenheterna

1 rum och kök, 2 stycken, 27 kvm
2 rum och kök, 24 stycken, 44-54 kvm
3 rum och kök, 9 stycken, 75-76 kvm
4 rum och kök, 11 stycken, 90 kvm

Om lägenheterna:
Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett. Klinker i hall vid entré. Badrummet har vitkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv. Det finns tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin, duschväggar i glas och handdukstork. Köken har vit köksinredning, diskmaskin, kakel ovanför diskbänk som är av laminat. Förråd i lägenhet. Alla lägenheter har balkong (ej inglasad).

OBS! 2-våningshuset med adress Sveagatan 12 B har inte hiss.

Svea parkd 3d fasad

Bra att veta

- Cykelparkering finns utomhus (delvis under tak)
- Förråd i lägenheten
- Parkeringsplatser finns för uthyrning (begränsat antal platser)
- Laddplatser kommer att erbjudas
- Hyran är varmhyra
-Kostnader för el och bredband tillkommer utöver grundhyran i egna abonnemang

Om du är intresserad av våra kommande projekt är det viktigt att du är sökande i Boplats Syd´s bostadskö.

Här kan du utforska vår virtuella visning och hitta ytterligare fakta om lägenheterna på Svea Park!

Svea park översiktsbild

Det nya projektet Svea park

2021-03-15

Nu i vår startar vi byggnationen av 46 lägenheter, 1-4 rum och kök i projekt Svea Park på Sveagatan. Det första som kommer att ske är schakt och grundläggningsarbeten. De tre huskropparna kommer att byggas i rött fasadtegel och vara placerade och utformade för att optimera ljusinsläpp samt för att skapa en grön och skön innergårdsmiljö.

Inflyttningen beräknas till tidig vår 2023 och uthyrningen av lägenheterna kommer att påbörjas ca 6 månader innan inflyttning och ske via Boplats Syd.

Om du är intresserad av våra kommande projekt är det viktigt att du är sökande i Boplats Syd´s bostadskö.

Design & Teknik av Creative Army