Så fungerar vår bostadskö

Från den dag du registrerar dig som sökande hos Svedalahem börjar du samla köpoäng. Du får 1 köpoäng för varje dag i kön (kötid=köpoäng). Missa inte att du måste logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad för att behålla din kötid! OBS! Även medsökande måste logga in var tolfte månad för att behålla sin kötid, det räcker inte att en av er loggar in.

 

 Så här går det till när en lägenhet blir ledig

  1. Lägenheten publiceras på vår hemsida under ca 7 dagar.
  2. Under denna tid kan du anmäla intresse för lägenheten.
  3. När anmälningstiden gått ut går vi igenom intresseanmälningarna. 1-3 personer med längst kötid erbjuds visning.
  4. Efter visningen meddelar du oss via telefon eller via Mina sidor om du tackar ja eller nej.
  5. Är du den med längst kötid som tackat ja, och om du uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy tecknas kontrakt på lägenheten.

För att öka dina chanser är det viktigt att du redan idag registrerar dig i vår bostadskö, om du inte redan gjort det. Men observera också att du sedan själv måste vara aktiv och anmäla ditt intresse när det dyker upp en ledig lägenhet som du vill ha. Att bara ha registrerat sig i bostadskön räcker inte. Vad din plats blir i kön till den lediga lägenheten beror på vilka andra som sökt samma lägenhet och hur lång kötid de samlat på sig.

Om du loggar in eller kontaktar oss en gång per vecka så missar du inga lägenheter som publicerats. Om du har en e-post kan du välja att skapa ett filter som bevakning hos oss. Då kommer vi att informera dig via din e-post om det publicerats en lägenhet i det område eller i den storlek som du meddelat att du är intresserad av. Kriterierna lägger du själv in på sidan Lediga lägenheter om du är inloggad på via Mina sidor. Tänk på att ett filter (bevakning) inte automatiskt anmäler intresse för lägenheten, det är endast en information.

Du kan anmäla intresse för flera lägenheter samtidigt.

 

Tacka nej

Du kan tacka nej till erbjudanden utan att det påverkar din kötid (köpoäng).

Kom ihåg att uppdatera din profil så att alla dina uppgifter alltid är aktuella!