För hyresgäster

Mamma med barn

Flytta in

Här har vi samlat information om vad som är viktigt att tänka på när det är dags att flytta in i din lägenhet.

Inflyttningsdag

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Om detta ör en lördag, söndag eller annan helgdag flyttar du in första vardagen efter helgen.


Nycklar

Nycklarna kvitterar du ut på Svedalahems kundcenter mellan kl 14-16 på inflyttningsdagen. Vanligtvis kontaktar vi dig i förväg för att boka en tid. För att du ska kunna hämta ut nycklarna måste första hyran vara betald.


Hyresinbetalning

Hyran betalas i förskott, senast sista vardagen i månaden. Det finns olika alternativ för att betala sin hyra. Läs mer om hyresinbetalning.


Flytt av el

När du flyttar in är det Svedalahem som anmäler dig som ny kund hos EON. Du kan själv välja annan el-levarantör men EON står alltid för nätavgiften. Kontakta EON själv om du vill avtala om ditt elpris.


TV och bredband

Läs mer om vårt utbud av TV och bredband.


Slutbesiktning

Din lägenhet kommer att vara slutbesiktigad när du flyttar in om du inte själv har avtalat något annat med utflyttande hyresgäst. Är du inte nöjd med städningen efter besiktningen måste du kontakta vårt kundcenter inom 24 timmar.


Besiktningsprotokoll

Läs igenom besiktningsprotokollet som du hittar på mina sidor. Gå igenom lägenheten och anmäl eventuella fel och brister som inte finns i protokollet till kundcenter inom åtta dagar.


Mina sidor

Mina Sidor kan du göra service-/felanmälan, se dina hyresavier och meddelanden från oss mm.


Adressändring

Tänk på att du ska vara folkbokförd där du bor. Du som har flyttat ska, inom en vecka, anmäla flytten till  Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket sprider din nya adress till alla myndigheter och till en del företag. Eftersändning av din post beställer du på Svensk adressändring.

Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i din trappuppgång.

Bor du i en lägenhet som inte har en trappuppgång, det vill säga en "egen" adress ska du inte uppge ett fyrsiffrigt lägenhetsnummer, då räcker det med din adress.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.


Hemförsäkring

Det kan bli mycket kostsamt för dig om till exempel diskmaskinen går sönder och orsakar en översvämning. Om du till exempel vållat brand blir du ersättningsskyldig.

En hemförsäkring täcker dina kostnader vid en eventuell olycka eller inbrott. Tag därför kontakt med ett försäkringsbolag och teckna en hemförsäkring.


Trivsel och ansvar

Våra trivselregler berättar vad du behöver tänka på som hyresgäst hos Svedalahem.

Design & Teknik av Creative Army