För hyresgästen

Mamma med barn

Flytta in

Välkommen till Svedalahem.

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!

Inflyttningsdagen

När du flyttar in i lägenheten skall du kvittera ut lägenhetsnycklarna på Svedalahems kundcenter. I vissa fall ingår även andra nycklar, t ex postnycklar, förrådsnycklar, tvättstugenycklar. För att du ska kunna hämta ut nycklarna måste första hyran vara betald.

Nycklarna hämtar du efter klockan 14.00 och fram till klockan 16 den dag då avtalet börjar gälla. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag hämtar du nycklarna efter klockan 14.00 första vardagen efter helgen.


Trivsel

Våra trivselregler berättar vad du behöver tänka på som hyresgäst hos Svedalahem.


Städning

När du flyttar in i din nya lägenhet vill du givetvis att det ska vara rent och snyggt. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med städningen, ta genast kontakt med vårt kundcenter.


Adressändring

När du flyttar ska du göra en adressändring till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings-adress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till alla myndigheter och till en del företag. Eftersändning av din post beställer du på Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i din trappuppgång.

Bor du i en lägenhet som inte har en trappuppgång, det vill säga en "egen" adress ska du inte uppge ett fyrsiffrigt lägenhetsnummer, då räcker det med din adress.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.


Hemförsäkring

Det kan bli mycket kostsamt för dig om till exempel diskmaskinen går sönder och orsakar en översvämning. Om du till exempel vållat brand blir du ersättningsskyldig.

En hemförsäkring täcker dina kostnader vid en eventuell olycka eller inbrott. Tag därför kontakt med ett försäkringsbolag och teckna en hemförsäkring.

Design & Teknik av Creative Army